Publikavimo data: 2025-08-17
Daržovių suktinukas su grybais
Daržovių patiekalai turėtų būti reguliariai įtraukiami į jūsų mitybą dėl įvairių priežasčių. Tai - organizmo prisotinimas vitaminais ir mikroelementais, virškinimui naudingos maistinės skaidulos ir mažai kaloringi patiekalai. Patarimas valgyti daugiau daržovių ne visada pasiteisina, patiekalai tampa nuobodūs ir dėl to atrodo neskanūs. Patariame juos paįvairinti, keisti sudėtį, patiekimą ir prieskonių derinius. Pateikiame originalų daržovių vyniotinio su grybais receptą - jis skanus, be to, atrodo labai apetitiškai.
Žingsnis 1
Cukiniją nuplaukite, pašalinkite kietą odelę, jei jos yra, ir sutarkuokite stambia tarka. Pagardinkite druska ir palikite, kol išsiskirs sultys. Tada rankomis išspauskite sultis ir sudėkite cukiniją į gilų švarų dubenį.
Žingsnis 2
Grybus nuplaukite, pašalinkite visus nešvarumus ir likučius, dar kartą nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite grybus keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol išgaruos skystis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Į cukinijas įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite. Ant silikoninio kepimo kilimėlio suformuokite tolygų, ploną sluoksnį tešlos ir kepkite orkaitėje 10-15 min.
Žingsnis 4
Atvėsinkite plutą, visą plutą patepkite kreminiu sūriu, kad geriau priliptų grybų įdaras, išdėliokite grybus ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 5
Suvyniokite plutą, pasitelkdami į pagalbą silikoninį kilimėlį. Tada suvyniokite vyniotinį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Kategorijos