Publikavimo data: 2025-08-17
Daržovių troškinys iš cukinijų ir baklažanų pomidorų padaže
Daržovių troškinys - geras pasirinkimas vakarienei. Jį galima paruošti įvairiais būdais. Šiame recepte pagrindiniai ingredientai bus cukinijos ir baklažanai. Juos papildys morkos, pomidorai, paprikos ir kitos daržovės. Patiekalas ypatingas tuo, kad daržovės čia supjaustomos kubeliais, o paskui apkepamos ir troškinamos katile. Kad troškinys įgautų ypatingą sodrų skonį ir spalvą, jį virkite pomidorų padaže. Patiekalą galite papildyti mėsa. Jis bus sotesnis.
Žingsnis 1
Visas daržoves supjaustykite stambiais kubeliais. Česnaką išspauskite per presą, o petražoles susmulkinkite.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite likusias daržoves, išspaustą česnaką, petražoles ir pomidorų pastą. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir troškinkite 40-50 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštą troškinį patiekite lėkštėse.
Kategorijos