Publikavimo data: 2025-08-17
Daržovių troškinys su briedžio mėsa
Patiekalas, kuris taps jūsų pietų ar vakarienės puošmena. Jūsų šeimai tikrai patiks kvapnių daržovių ir gardžios, minkštos briedžio mėsos derinys. Derinys neįprastas, pikantiškas. Paslaptis ta, kad prieš kepant orkaitėje mėsą reikia išvirti, tada patiekalas bus apetitiškas ir nepaprastai skanus.
Žingsnis 1
Atšildykite briedžio mėsos gabalą, sudėkite jį į puodą su vandeniu, pagal skonį įberkite druskos ir virkite ant vidutinės ugnies 40-50 minučių. Aštriu peiliu patikrinkite minkštumą ir paruošimą.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą. Ant dugno supilkite augalinį aliejų taip, kad jis padengtų visą dugną. Sudėkite bulvių kubelius.
Žingsnis 4
Nulupkite svogūną ir labai smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Nuplaukite saldžiąsias raudonąsias paprikas, supjaustykite jas mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Į lėkštę su bulvėmis sudėkite smulkintą svogūną ir papriką.
Žingsnis 7
Morkas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 8
Sudėkite morkas prie kitų patiekale esančių daržovių. Smulkiai supjaustykite pomidorą ir sudėkite jį prie kitų daržovių.
Žingsnis 9
Daržovių troškinį pagardinkite prieskoniais: druska, maltais juodaisiais pipirais, malta aitriąja paprika.
Žingsnis 10
Virtą mėsą supjaustykite labai mažais gabalėliais.
Žingsnis 11
Į daržoves sudėkite briedžio mėsą ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite troškinį 35-45 minutes. Kas 7-10 minučių patiekalą pamaišykite, kad jis tolygiai iškeptų.
Žingsnis 12
Patiekite porcijomis pietums arba vakarienei.
Kategorijos