Publikavimo data: 2025-08-18
Daržovių troškinys su mėsa katile
Labai skanus ir sveikas receptas. Kadangi ketaus katile daržovės ir mėsa ne kepamos, o troškinamos, patiekalas įgauna ypatingą skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite katilą, tada jame ištirpinkite sviestą ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis.
Žingsnis 2
Į svogūnus sudėkite kubeliais supjaustytą jautieną. Kepkite kartu dar dešimt minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Įpilkite puodelį vandens, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 20 minučių.
Žingsnis 4
Susmulkinkite kopūstus plačiomis juostelėmis ir sudėkite į katilą su mėsa ir svogūnais. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite žemoje temperatūroje 10 minučių.
Žingsnis 5
Nulupkite morkas, supjaustykite lazdelėmis ir sudėkite į katilą. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 6
Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Kadangi šaldiklyje turėjau šaldytų griežinėliais pjaustytų cukinijų ir česnakų rodyklių, nusprendžiau į troškinį įdėti ir jų. Jei norite, jas galite pakeisti bet kokiomis kitomis daržovėmis (tiks paprikos, brokoliai ir pan.). Druskos, pipirų taip pat pagal skonį.
Išmaišykite troškinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite žemoje temperatūroje dar apie 10-15 minučių. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos