Publikavimo data: 2025-08-17
Daržovių troškinys su vištienos blauzdelėmis
Daržovių troškinys yra labai skanus, sotus, maistingas, aromatingas ir sveikas patiekalas. Jis ruošiamas iš bet kokių turimų daržovių. Galite troškinti tik daržoves arba pridėti mėsos, maltos mėsos, grybų. Šį patiekalą galite gaminti ištisus metus, tinka šaldyti produktai (aš turiu pomidorų, paprikų ir žolelių).
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi pakepinkite, kol suminkštės. Galite naudoti bet kokį aliejų. Tada prie svogūnų suberkite vištienos blauzdas ir kelias minutes pakepinkite ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Bulves ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Jei pomidorai turi kietą odelę, geriau ją pašalinti. Jei paprikos nešaldytos ir jau supjaustytos, išimkite sėklas ir supjaustykite jas juostelėmis. Kopūstus supjaustykite plačiomis juostelėmis, morkas - puslankiu. Tada visas daržoves, druską, maltus pipirus (prieskonių pagal pageidavimą) sudėkite prie svogūnų ir vištienos.
Žingsnis 3
Viską gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite troškintis 45-60 minučių. Kuo ilgiau maišysite daržoves, tuo skanesnis bus troškinys. Turėjau šaldytų daržovių ir jos išleido sultis. Jei sulčių nėra, galite įpilti šiek tiek vandens.
Žingsnis 4
Kai daržovės išvirs, palikite jas 20-30 min. brinkti.
Kategorijos