Deganti Turkija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Deganti Turkija

Pagal šį receptą paruošta kalakutiena ant ugnies būna sultinga, švelni, apetitiška ir labai skani. Idealus šio patiekalo variantas bus krūtinėlės filė. Geriau pirkti atšaldytą paukštieną, ji išlaikys visas skaidulas ir mėsos vientisumą. Rinkitės plokščius ir plačius iešmus. Ant tokių iešmelių mėsa tvirtai laikosi, o verdama nenukrenta. Paukštiena labai greitai kepa, todėl dažnai ją apverskite, kad nesudegtų. Patiekite kalakutieną su žolelėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Deganti Turkija Žingsnis 1
amarinuoti mėsą. Sudėkite kalakutieną į dubenį, suberkite svogūnus, vištienos prieskonius, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Deganti Turkija Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Kalakutienos gabalėlius suverkite ant iešmelių, juos pasūdykite. Kepkite ant grotelių, kol iškeps, maždaug 15 minučių, dažnai apversdami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos