Publikavimo data: 2025-08-16
Deganti Turkija
Pagal šį receptą paruošta kalakutiena ant ugnies būna sultinga, švelni, apetitiška ir labai skani. Idealus šio patiekalo variantas bus krūtinėlės filė. Geriau pirkti atšaldytą paukštieną, ji išlaikys visas skaidulas ir mėsos vientisumą. Rinkitės plokščius ir plačius iešmus. Ant tokių iešmelių mėsa tvirtai laikosi, o verdama nenukrenta. Paukštiena labai greitai kepa, todėl dažnai ją apverskite, kad nesudegtų. Patiekite kalakutieną su žolelėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
amarinuoti mėsą. Sudėkite kalakutieną į dubenį, suberkite svogūnus, vištienos prieskonius, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutą. Kalakutienos gabalėlius suverkite ant iešmelių, juos pasūdykite. Kepkite ant grotelių, kol iškeps, maždaug 15 minučių, dažnai apversdami.
Kategorijos