Degantys ežiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Degantys ežiai

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių yra sotus ir labai mėgstamas mėsos patiekalas, kurį galima paruošti ne tik namuose, bet ir lauke. Tinkamas daržovių, mėsos ir prieskonių derinys leidžia ant ugnies išsikepti skanius ir originalius ežiukus. Mėsos ežiams troškinti galite imti paprastą wok keptuvę, tačiau geriau naudoti katilą. Katilo dugnas apvalus ir storas, o kaitinimas tolygus - ugnis tarsi apgaubia katilo sieneles, todėl patiekalas būna skanesnis, su dūmų prieskoniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Degantys ežiai Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, pusę svogūno, druską ir maltos mėsos prieskonius. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.

Žingsnis 2

Degantys ežiai Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Likusį svogūną pakepinkite 3 minutes. Į svogūnus sudėkite česnaką, baklažaną, papriką ir morkas. Kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus.

Žingsnis 3

Degantys ežiai Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus ant ugnies. Sudėkite ežiukus ant daržovių, užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad ežiukai būtų iki pusės vandenyje. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite patiekalą 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos