Publikavimo data: 2024-06-08
Degantys ežiai
Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių yra sotus ir labai mėgstamas mėsos patiekalas, kurį galima paruošti ne tik namuose, bet ir lauke. Tinkamas daržovių, mėsos ir prieskonių derinys leidžia ant ugnies išsikepti skanius ir originalius ežiukus. Mėsos ežiams troškinti galite imti paprastą wok keptuvę, tačiau geriau naudoti katilą. Katilo dugnas apvalus ir storas, o kaitinimas tolygus - ugnis tarsi apgaubia katilo sieneles, todėl patiekalas būna skanesnis, su dūmų prieskoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, pusę svogūno, druską ir maltos mėsos prieskonius. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Likusį svogūną pakepinkite 3 minutes. Į svogūnus sudėkite česnaką, baklažaną, papriką ir morkas. Kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus ant ugnies. Sudėkite ežiukus ant daržovių, užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad ežiukai būtų iki pusės vandenyje. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite patiekalą 40 minučių.
Kategorijos