Publikavimo data: 2024-06-08
Delikatesinė vištiena medaus ir garstyčių padaže
Vištieną medaus ir garstyčių padaže galima ruošti ir be jo, atsižvelgiant į šeimos pageidavimus, arba šventės išvakarėse ir susitikus su svečiais. Toks patiekalas tiks bet kokia proga, jis visada atrodys prabangiai, o skonis patvirtins virėjo meistriškumą. Nors garstyčios ir medus atrodo sunkiai suderinami ingredientai, vis dėlto dėl jų mėsa tampa sultinga, aromatinga ir minkšta.
Žingsnis 1
Padalykite mėsą į gabalėlius. Jei tai visas viščiukas, tuomet į atskirus gabalėlius - filė, blauzdą, sparnelius. Sumaišykite medų, garstyčias, alyvuogių aliejų ir sausus prieskonius. Kiekvieną mėsos gabalėlį aptepkite padažu arba viską sumaišykite giliame dubenyje.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsą ant kepimo skardos. Ant viršaus uždėkite šviežio rozmarino šakelę. Jei neturite šviežių rozmarinų, pabarstykite džiovintais rozmarinais. Uždenkite folija ir kepkite 150-170 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite, kol paruduos.
Kategorijos