Delikatesinės aštuonkojų salotos su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Delikatesinės aštuonkojų salotos su grybais

Šios salotos su aštuonkojais ir grybais pasižymi jūros ir miško skonių deriniu. Nereikia nė sakyti, kokią malonią skonio ir aromato puokštę jie sukuria su kitais ingredientais - sojų padažu, citrinų sultimis, svogūnais, paprikomis, pomidorais. Sunku patikėti, kad tokiam daugiakomponenčiam patiekalui paruošti prireikia poros dešimčių minučių, bet taip ir yra.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
37 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Delikatesinės aštuonkojų salotos su grybais Žingsnis 1
Grybus užpilkite 1 šaukštu sojų padažo. Palikite marinuotis 10-15 minučių, tada maišydami kepkite. Po kelių minučių sudėkite žiedais supjaustytus porus.

Žingsnis 2

Delikatesinės aštuonkojų salotos su grybais Žingsnis 2
Apšlakstykite aštuonkojį citrinos sultimis. Kepkite 3-5 minutes alyvuogių aliejuje.

Žingsnis 3

Delikatesinės aštuonkojų salotos su grybais Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kai užvirs, išjunkite. Sudėkite visus ingredientus į salotinę - grybus, pusžiedžiais supjaustytas paprikas, dideliais gabalėliais supjaustytus pomidorus, mažais gabalėliais suplėšytas salotas ir sumaišykite su grybais. Ant viršaus sudėkite aštuonkojį, užpilkite šiltu sojų padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos