Publikavimo data: 2024-05-25
Delikatesinės aštuonkojų salotos su grybais
Šios salotos su aštuonkojais ir grybais pasižymi jūros ir miško skonių deriniu. Nereikia nė sakyti, kokią malonią skonio ir aromato puokštę jie sukuria su kitais ingredientais - sojų padažu, citrinų sultimis, svogūnais, paprikomis, pomidorais. Sunku patikėti, kad tokiam daugiakomponenčiam patiekalui paruošti prireikia poros dešimčių minučių, bet taip ir yra.
Žingsnis 1
Grybus užpilkite 1 šaukštu sojų padažo. Palikite marinuotis 10-15 minučių, tada maišydami kepkite. Po kelių minučių sudėkite žiedais supjaustytus porus.
Žingsnis 2
Apšlakstykite aštuonkojį citrinos sultimis. Kepkite 3-5 minutes alyvuogių aliejuje.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kai užvirs, išjunkite. Sudėkite visus ingredientus į salotinę - grybus, pusžiedžiais supjaustytas paprikas, dideliais gabalėliais supjaustytus pomidorus, mažais gabalėliais suplėšytas salotas ir sumaišykite su grybais. Ant viršaus sudėkite aštuonkojį, užpilkite šiltu sojų padažu.
Kategorijos