Publikavimo data: 2025-08-18
Delikatesinės salotos su jūros gėrybėmis ir raudonaisiais ikrais
Švenčių dienomis visada norime nustebinti savo artimuosius ir svečius skaniomis ir neįprastomis salotomis. Daugelis žmonių mėgsta salotas su jūros gėrybėmis, ir ne veltui - jų subtilus skonis ir malonus aromatas, taip pat jūros gėrybių nauda yra žinomi ir gerbiami. Šiose salotose yra kelių rūšių populiariausių jūros gėrybių, todėl jos labai skanios ir papuoš bet kokį stalą. Salotose gausu baltymų, nes jų sudėtyje yra krabų lazdelių, krevečių ir kalmarų, taip pat virtų kiaušinių. Sūris salotoms suteiks kreminio skonio, lengvai sūdyta lašiša praturtins salotas sveikomis riebalų rūgštimis, o raudonieji ikrai suteiks pikantiškumo ir rafinuotumo.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir 15 minučių užpilkite marinatu. Marinatui stiklinėje sumaišykite druską, cukrų ir actą, užpilkite šaltu verdančiu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 2
Krabų lazdeles supjaustykite skersai plonais griežinėliais, kalmarų žiedus supjaustykite į kelias dalis, kad jie nebūtų per ilgi. Jei reikia, išvirkite krevetes pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Kiaušinius supjaustykite šiaudeliais. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, suberkite tarkuotą sūrį. Iš marinuotų svogūnų nusunkite skystį ir sudėkite jį į dubenį prie likusių produktų. Įpilkite majonezo ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Aštriu peiliu supjaustykite lašišą plonais griežinėliais, kelis griežinėlius sulenkite į juostelę, šiek tiek užlenkite ir suvyniokite. Vienoje pusėje suktinuką išskleiskite, kad susidarytų rozetė. Taip padarykite 6 gabalėlius. Salotoms papuošti naudokite lašišos suktinukus ir raudonuosius ikrus.
Kategorijos