Publikavimo data: 2024-06-08
Delikatesiniai lašiniai, iškepti rankovėje
Kepant lašinius su prieskoniais ir naudojant tokį būdą kaip kepimas rankovėje, gaunamas švelnus, kvapnus ir subtilus produktas. Visi kepėjo į kepinį įmaišyti aromatai lieka rankovėje ir nusėda ant lašinių. Dėl to padvigubėja skonis ir nauda. Jį galima patiekti per šventinę puotą, įprastą vakarienę arba pasiimti su savimi į kelionę.
Žingsnis 1
Sumaišykite druską, maltus juoduosius pipirus ir raudonuosius aštriuosius pipirus ir išmaišykite. Įtrinkite šoninę prieskoniais ir peiliu išilgai padarykite įpjovas. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po česnako skiltelę. Įjunkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į kepimo rankovę įdėkite lašinius, užspauskite kraštus ir dėkite ant kepimo skardos arba į formą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45-60 minučių, priklausomai nuo lašinių storio. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite nenuimdami rankovės. Tada ištraukite iš rankovės ir leiskite visiškai atvėsti ant lėkštės, o tada - šaldytuve. Taip jis bus skanesnis ir tvarkingiau supjaustytas griežinėliais.
Kategorijos