Publikavimo data: 2024-05-26
Delikatesų jautienos liežuvio biskvitas
Jautienos liežuvio įdaras yra švelnus ir subtilus produktas. Tai šventinio stalo patiekalas. Kaip ir bet kuriai įdubai, jam paruošti taip pat reikia laiko, tačiau jį pagaminti nėra sudėtinga. Tokius patiekalus mėgsta visi, todėl juos verta gaminti. Be to, jis nekaloringas ir nereikalauja daug pinigų.
Žingsnis 1
Nuplaukite liežuvį ir virkite jį verdančiame vandenyje apie dešimt minučių. Tada penkias minutes perliekite šaltu vandeniu, išimkite ir nulupkite viršutinį sluoksnį. Grąžinkite jį į puodą ir užpilkite 2,5 litro vandens. Į jį sudėkite svogūnus, morkas, salierų ir petražolių šaknis, lauro lapą, pipirus ir druską. Virkite 2 valandas ir 30 minučių.
Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite liežuvį ir daržoves. Sultinį perkoškite. Jei sultinys tamsus, pašviesinkite jį 15 minučių virdami žalius kiaušinio baltymus ant silpnos ugnies ir tada perkoškite. Želatiną ištirpinkite 100 g sultinio ir palikite išbrinkti. Tada 30 sekundžių pašildykite ją mikrobangų krosnelėje arba ant kaitlentės ir sumaišykite su karštu sultiniu, kol ištirps.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį įpilkite šiek tiek sultinio ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Liežuvį, kiaušinius, alyvuoges ir morkas supjaustykite lėkštėmis ir apskritimais. Liežuvio plokšteles, kiaušinius, morkas, alyvuoges ir citriną išdėliokite ant sustingusio sultinio. Ant viršaus užpilkite likusį sultinį ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos