Publikavimo data: 2024-05-25
Demiglas
Didesnis demiglace klampumas ir ryškus skonis pasiekiamas verdant veršienos kaulus, o ne įprastos jautienos ar vištienos. Juose yra daugiau kolageno, o kelias valandas verdant kolagenas virsta želatina, todėl padažas tampa tirštesnis ir sodresnis. Šis padažas šaldytuve išsilaiko apie 2 savaites, o šaldiklyje - iki 6 mėnesių. Laikymui geriausia naudoti ledo indelius - užšaldytus padažo kubelius prireikus galima dėti į bet kurį patiekalą.
Žingsnis 1
Iškepkite kaulus. Tolygiai sudėkite kaulus ant kepimo skardos vienu sluoksniu. Dėkite kaulus į orkaitę ir kepkite 1 valandą maksimalioje temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą. Karštus kaulus aptepkite pomidorų pasta. Kruopščiai išmaišykite. Ant kaulų sudėkite daržoves ir kepkite dar 30 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite pagrindą. Perkelkite kaulus, daržoves ir riebalus iš kepimo skardos į puodą. Supilkite raudonąjį vyną, vandenį, druską, petražoles, čiobrelius ir lauro lapą. Užvirinkite ir virkite 4 valandas.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Mišinį pertrinkite per sietelį, padėdami padažui nutekėti - šaukštu. Uždėkite padažą ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol padažas išgaruos iki pusės ir taps tirštos konsistencijos.
Kategorijos