Demiglas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Demiglas

Didesnis demiglace klampumas ir ryškus skonis pasiekiamas verdant veršienos kaulus, o ne įprastos jautienos ar vištienos. Juose yra daugiau kolageno, o kelias valandas verdant kolagenas virsta želatina, todėl padažas tampa tirštesnis ir sodresnis. Šis padažas šaldytuve išsilaiko apie 2 savaites, o šaldiklyje - iki 6 mėnesių. Laikymui geriausia naudoti ledo indelius - užšaldytus padažo kubelius prireikus galima dėti į bet kurį patiekalą.
Gaminimo laikas
460 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
49 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Demiglas Žingsnis 1
Iškepkite kaulus. Tolygiai sudėkite kaulus ant kepimo skardos vienu sluoksniu. Dėkite kaulus į orkaitę ir kepkite 1 valandą maksimalioje temperatūroje.

Žingsnis 2

Demiglas Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą. Karštus kaulus aptepkite pomidorų pasta. Kruopščiai išmaišykite. Ant kaulų sudėkite daržoves ir kepkite dar 30 minučių.

Žingsnis 3

Demiglas Žingsnis 3
Išvirkite pagrindą. Perkelkite kaulus, daržoves ir riebalus iš kepimo skardos į puodą. Supilkite raudonąjį vyną, vandenį, druską, petražoles, čiobrelius ir lauro lapą. Užvirinkite ir virkite 4 valandas.

Žingsnis 4

Demiglas Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Mišinį pertrinkite per sietelį, padėdami padažui nutekėti - šaukštu. Uždėkite padažą ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol padažas išgaruos iki pusės ir taps tirštos konsistencijos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos