Publikavimo data: 2024-04-08
Dešra ir bulvės
Dešros su bulvėmis receptas. Nepaisant to, kad ši dešra gaminama su bulvėmis, ji būna sultinga ir labai skani. Į dešros įdarą dedama lašinių, kurie ištirpsta ir prisotina įdarą riebalų. Tokią dešrą galima valgyti karštą arba šaltą. Bulvinė dešra yra puikus užkandis iškylai. Dešrelei rinkitės šviežius ir minkštus lašinius, be kietų plėvelių.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves įdarui. Bulves supjaustykite griežinėliais. Pertrinkite jas per mėsmalę, sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, pasūdykite. Palikite pastovėti 2-3 minutes. Nusausinkite sultis. Lašinius supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į bulves. Česnaką išspauskite per presą. Sudėkite česnaką ir prieskonius į mišinį.
Žingsnis 2
Žarnas pripildykite malta mėsa. Naudodami specialų mėsmalės priedą suformuokite dešrą. Abu jos galus suriškite virvele. Adata pradurkite vietas, kuriose susikaupęs oras. Dešrą pripildykite nelabai sandariai, kad bulvės, sugėrusios riebalus iš lašinių, turėtų vietos išsiplėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite dešrą. Kepkite 45-50 minučių.
Kategorijos