Publikavimo data: 2024-04-08
Dešrelės iš kastinio
Naminė kiaulienos kumpio dešra ruošiama pagal šaltienos principą. Mėsa išverdama, tada smulkiai supjaustoma gabaliukais, užpilama sultiniu ir paliekama per naktį sukietėti plastikiniame butelyje - taip dešra įgaus norimą formą. Kepimui pasirinkite nelabai riebų kiaulienos gabalą. Prieskonių kiekį galima sumažinti arba padidinti pagal savo skonį, priklausomai nuo to, koks aštrus turėtų būti gaminys.
Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Nuvalytą nugarinę įdėkite į puodą, įberkite druskos ir lauro lapų. Svogūną supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į puodą. Supilkite šiltą vandenį, kad jis visiškai apsemtų mėsą, ir virkite nugarinę 2-3 valandas, nuimdami susidariusias putas. Tada atvėsinkite, atsargiai atskirkite mėsą nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius. Atskirame dubenyje išspauskite česnako skilteles per presą ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Supilkite kelis gurkšnius perkošto sultinio ir išmaišykite, palikite 15 minučių, kad įsigertų česnakų aromatas.
Žingsnis 3
Suformuokite dešrą. Supjaustytą mėsą sudėkite į gilų dubenį. Iš česnakų gabalėlių nukoškite česnakų nuovirą ir supilkite jį į supjaustytą mėsą, gerai išmaišykite. Nupjaukite plastikinio butelio kaklelį ir pripildykite jį paruoštu mišiniu. Pastatykite butelį į šaldytuvą per naktį, kad preparatas sutirštėtų. Tuomet išimkite ir atsargiai žirklėmis perpjaukite butelį. Paruoštą dešrą suvyniokite į foliją.
Kategorijos