Dešrelės iš kastinio pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Dešrelės iš kastinio

Naminė kiaulienos kumpio dešra ruošiama pagal šaltienos principą. Mėsa išverdama, tada smulkiai supjaustoma gabaliukais, užpilama sultiniu ir paliekama per naktį sukietėti plastikiniame butelyje - taip dešra įgaus norimą formą. Kepimui pasirinkite nelabai riebų kiaulienos gabalą. Prieskonių kiekį galima sumažinti arba padidinti pagal savo skonį, priklausomai nuo to, koks aštrus turėtų būti gaminys.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
64 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dešrelės iš kastinio Žingsnis 1
Išvirkite kastinį. Nuvalytą nugarinę įdėkite į puodą, įberkite druskos ir lauro lapų. Svogūną supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į puodą. Supilkite šiltą vandenį, kad jis visiškai apsemtų mėsą, ir virkite nugarinę 2-3 valandas, nuimdami susidariusias putas. Tada atvėsinkite, atsargiai atskirkite mėsą nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Dešrelės iš kastinio Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius. Atskirame dubenyje išspauskite česnako skilteles per presą ir įberkite maltų juodųjų pipirų. Supilkite kelis gurkšnius perkošto sultinio ir išmaišykite, palikite 15 minučių, kad įsigertų česnakų aromatas.

Žingsnis 3

Dešrelės iš kastinio Žingsnis 3
Suformuokite dešrą. Supjaustytą mėsą sudėkite į gilų dubenį. Iš česnakų gabalėlių nukoškite česnakų nuovirą ir supilkite jį į supjaustytą mėsą, gerai išmaišykite. Nupjaukite plastikinio butelio kaklelį ir pripildykite jį paruoštu mišiniu. Pastatykite butelį į šaldytuvą per naktį, kad preparatas sutirštėtų. Tuomet išimkite ir atsargiai žirklėmis perpjaukite butelį. Paruoštą dešrą suvyniokite į foliją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos