Publikavimo data: 2024-04-08
Kiaulienos dešra
Šiuolaikinio žmogaus racione retai kada nebūna dešrelių. Į dešras dedama konservantų, skonio stipriklių ir dažiklių, kad produktas būtų patrauklaus skonio, patrauklios išvaizdos ir ilgai išsilaikytų. Natūralios dešros šiandien parduotuvių lentynose nerasite. Tačiau ją galima pasigaminti namuose. Kiaulienos dešros receptas yra paprastas. Paruošti ją gali net minimalių kulinarinių įgūdžių turinčios namų šeimininkės. Svarbiausia - suformuoti mėsos masę ir iškepti ją orkaitėje.
Žingsnis 1
Suformuokite dešrą. Maltą kiaulieną pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įdarykite ja žarnas naudodami specialų mėsmalės priedą arba plastikinio butelio kaklelį. Galą sutvirtinkite storu siūlu.
Žingsnis 2
Iškepkite dešrą. Dešrą sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite vandeniu iki pusės indo aukščio. Keliose vietose pradurkite dešros apvalkalą, kad kepdama dešra nesutrūkinėtų. Indą kepkite 40 minučių 180-200 laipsnių pagal Celsijų temperatūros vidutinio lygio orkaitėje. Tada atsargiai apverskite dešrą į kitą pusę. Jei vanduo išgaravo, įpilkite jo daugiau. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 40 minučių. Paruoštą dešrelę padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.
Kategorijos