Naminė jautienos dešra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Naminė jautienos dešra

Gydytojai mano, kad parduotuvėse parduodamos dešros kenkia sveikatai, nes jose yra pavojingų priedų. Natūralią jautienos dešrą galima pasigaminti namuose. Tokį gaminį sudaro tik mėsa, daržovės ir prieskoniai. Svarbiausia pasirinkti šviežią maltą jautieną, kokybiškas kiaulienos žarnas ir taukus. Dešra kepama orkaitėje žarnose, tam reikia specialaus pailgo kūgio formos mėsmalės priedo.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
81 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė jautienos dešra Žingsnis 1
Paruoškite dešros pagrindą. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, maltus juoduosius ir baltuosius pipirus, druską, muskatą ir kiaulienos lašinius. Viską gerai išmaišykite, supilkite 100 ml vandens, dar kartą išmaišykite, tada maltą mėsą sutrinkite į dubens dugną.

Žingsnis 2

Naminė jautienos dešra Žingsnis 2
Suformuokite dešrą. Naudodami mėsmalės antgalį pripildykite pailgo kūgio formos žarnas (ne per daug sandariai) maltos mėsos. Kruopščiai suriškite žarnų galus iš abiejų pusių. Keliose vietose dešrą pradurkite adata. Dėkite į puodą, visiškai užpilkite šaltu vandeniu, pastatykite ant ugnies. Užvirus naminę jautienos dešrą virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

Žingsnis 3

Naminė jautienos dešra Žingsnis 3
Iškepkite dešrą. Iškepusią dešrą išimkite iš keptuvės, nuplaukite vandeniu, sudėkite į bet kokį kepimo indą, išklotą kepimo pergamentu. Ant dugno užpilkite 20-30 ml karšto vandens. Kepkite jautienos dešrą apie 1 valandą iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite jautienos dešrą, suvyniokite į pergamentą ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos