Publikavimo data: 2024-05-01
Dešrelės iš kastinio butelyje
Skanios dešros galite pasigaminti namuose nenaudodami odelės ar folijos. Tokiu atveju būsite tikri dėl jos kokybės, nes patys nustatysite patiekalo ingredientų sudėtį.Kiaulienos dešrą labai skanu patiekti su įvairiais padažais, česnakiniu majonezu, garstyčiomis ir kt. Svarbiausia mėsą sultinyje išdėlioti šiltą ir palaukti, kol ji atvės, kad dešra būtų puikiai supjaustyta ir nesuplyštų.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti kiaulienos nugarinę. Išvalytą nugarinę sudėkite į katilą arba puodą, įberkite druskos, įdėkite lauro lapų ir svogūnų. Supilkite šiltą vandenį ir virkite nugarinę 2-3 valandas. Verdant susidarys putų, kurias reikia pašalinti. Jei verdant pritrūksta vandens, įpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad nugarinė būtų visiškai apsemta skysčio. Virkite, kol mėsa ir oda atsiskirs nuo kaulų. Sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kauliuką. Išvirtą kumpį atvėsinkite. Tada atsargiai atskirkite mėsą ir kai kurias minkštos odos dalis nuo kaulų, išimkite kaulus. Smulkiai supjaustykite virtą mėsą ir odą, gabalėlius sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite česnakų sultinį. Česnaką sudėkite į atskirą dubenėlį, įberkite maltų juodųjų pipirų. Supilkite česnaką ir prieskonius į sultinį ir išmaišykite. Palikite česnakų sultinį 15 minučių, kad prisitrauktų. Česnakinį sultinį perkoškite per sietelį ir supilkite į mėsą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite dešrą. Paruoštu mišiniu pripildykite plastikinį butelį. Stenkitės neįpilti per daug sultinio, kad dešra būtų mėsinga, o ne drebučių pavidalo. Įdėkite butelį į šaldytuvą nakčiai, kad masė sutirštėtų. Kai dešra bus paruošta, žirklėmis perpjaukite butelį ir išimkite jį.
Kategorijos