Dešros gėlės pusryčiams pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Dešros gėlės pusryčiams

Dešrelių žiedynai yra labai skanūs kepiniai su virta dešra. Jos pakeis įprastus sumuštinius ir bus labai populiarios tarp vaikų. Tokius kepinius, be pusryčių, patogu pasiimti su savimi į gamtą arba į mokyklą užkandžiui. Svarbu, kad dešra būtų plonai supjaustyta, kad dešrelių žiedlapius būtų galima lengvai suvynioti. O jei laiko pasiruošimui liko nedaug, galima naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Ji išeis ne ką prastesnė. Be dešros, į įdarą galite dėti sūrio ir padažo.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Dešros gėlės pusryčiams Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje. Pieną sumaišykite su cukrumi, druska ir sviestu, tada supilkite vandenį ir mieles. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

Žingsnis 2

Dešros gėlės pusryčiams Žingsnis 2
Paruoškite dešros žiedynus. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu. Puodeliu ar dubenėliu išpjaukite dešrelių dydžio apskritimus - dvigubai daugiau, nei yra dešrelių apskritimų. Ant tešlos apskritimo dėkite dešros apskritimą, uždenkite antru tešlos apskritimu. Padarykite 8 pjūvius perimetru beveik iki centro ir kiekvieną žiedlapį pasukite 180 laipsnių kampu. Perkelkite juos į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su jautiena

Kategorijos