Publikavimo data: 2025-08-20
Dešros gėlės pusryčiams
Dešrelių žiedynai yra labai skanūs kepiniai su virta dešra. Jos pakeis įprastus sumuštinius ir bus labai populiarios tarp vaikų. Tokius kepinius, be pusryčių, patogu pasiimti su savimi į gamtą arba į mokyklą užkandžiui. Svarbu, kad dešra būtų plonai supjaustyta, kad dešrelių žiedlapius būtų galima lengvai suvynioti. O jei laiko pasiruošimui liko nedaug, galima naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Ji išeis ne ką prastesnė. Be dešros, į įdarą galite dėti sūrio ir padažo.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite vandenyje. Pieną sumaišykite su cukrumi, druska ir sviestu, tada supilkite vandenį ir mieles. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite dešros žiedynus. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu. Puodeliu ar dubenėliu išpjaukite dešrelių dydžio apskritimus - dvigubai daugiau, nei yra dešrelių apskritimų. Ant tešlos apskritimo dėkite dešros apskritimą, uždenkite antru tešlos apskritimu. Padarykite 8 pjūvius perimetru beveik iki centro ir kiekvieną žiedlapį pasukite 180 laipsnių kampu. Perkelkite juos į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos