Dešros ir bulvių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Dešros ir bulvių pyragas

Dešros ir bulvių pyragą galima valgyti karštą arba šaltą. Įdarą reikėtų gaminti prieš pat kepant pyragą, kad bulvės nepatamsėtų ir neišsiskirtų sultys, o dešra nesuirtų. Toks užkandinis pyragas kepamas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių. Karštą pyragą reikia patepti sviestu, tada tešla bus minkšta ir kitą dieną. Pyragą patiekite prie arbatos ar kavos, su pienu ar kefyru - ir vaikai, ir suaugusieji liks sužavėti.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dešros ir bulvių pyragas Žingsnis 1
Užminkykite pyrago tešlą. Sumaišykite vandenį su sviestu, cukrumi, mielėmis ir druska. Palaipsniui suberkite miltus ir intensyviai minkykite tešlą. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1,5 valandos.

Žingsnis 2

Dešros ir bulvių pyragas Žingsnis 2
Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus. Bulves ir dešrą supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite bulves, dešrą, svogūną, druską ir bulvių prieskonius.

Žingsnis 3

Dešros ir bulvių pyragas Žingsnis 3
Sujunkite tešlą ir įdarą. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki kepimo indo dydžio. Vieną tešlos dalį įdėkite į formą. Sudėkite įdarą ir uždenkite antrąja tešlos dalimi. Tešlos kraštus šiek tiek užspauskite į vidų. Šakute pradurkite tešlą ir padarykite joje 8-10 dūrių.

Žingsnis 4

Dešros ir bulvių pyragas Žingsnis 4
Iškepkite pyragą su dešra ir bulvėmis. Dėkite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos