Publikavimo data: 2024-05-19
Dešros ir bulvių pyragas
Dešros ir bulvių pyragą galima valgyti karštą arba šaltą. Įdarą reikėtų gaminti prieš pat kepant pyragą, kad bulvės nepatamsėtų ir neišsiskirtų sultys, o dešra nesuirtų. Toks užkandinis pyragas kepamas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių. Karštą pyragą reikia patepti sviestu, tada tešla bus minkšta ir kitą dieną. Pyragą patiekite prie arbatos ar kavos, su pienu ar kefyru - ir vaikai, ir suaugusieji liks sužavėti.
Žingsnis 1
Užminkykite pyrago tešlą. Sumaišykite vandenį su sviestu, cukrumi, mielėmis ir druska. Palaipsniui suberkite miltus ir intensyviai minkykite tešlą. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus. Bulves ir dešrą supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite bulves, dešrą, svogūną, druską ir bulvių prieskonius.
Žingsnis 3
Sujunkite tešlą ir įdarą. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki kepimo indo dydžio. Vieną tešlos dalį įdėkite į formą. Sudėkite įdarą ir uždenkite antrąja tešlos dalimi. Tešlos kraštus šiek tiek užspauskite į vidų. Šakute pradurkite tešlą ir padarykite joje 8-10 dūrių.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą su dešra ir bulvėmis. Dėkite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Kategorijos