Publikavimo data: 2024-06-13
Dešros ir sūrio pjaustymas
Kiaulienos kotletus galima kepti dešros sūrio tešloje, kuri suteiks patiekalui ryškaus skonio, pikantiškumo ir malonaus rūkymo aromato. Dešrų sūris daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Kai kas šį produktą netgi laiko sovietiniu išradimu. Iš tikrųjų dešrų sūris buvo išrastas XX a. viduryje Šveicarijoje, o ant rusų stalo jis atsirado tik šeštajame dešimtmetyje. Iš tikrųjų tai lydytas sūris, kuriam po lydymo +95 ℃ temperatūroje suteikiama dešros forma, o po to jis 3 valandas rūkomas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Filė muškite plaktuku iš abiejų pusių. Mėsą pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite majonezą. Tada sūrį ir miltus. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus su dešros sūriu. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ant didelės ugnies. Panardinkite kotletus į tešlą, kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos