Dieta rassolnik pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Dieta rassolnik

"Rassolnik" - tai tradicinė rusų virtuvės sriuba su perlinėmis kruopomis ir marinuotais agurkais. Šiame recepte siūlome paruošti dietinę sriubos versiją, kuri tinka iškrovos dienoms. Sriuba gaunasi soti, tiršta, bet lengva. O dėl perlinių kruopų ji bus naudinga skrandžio ligomis sergantiems žmonėms.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Dieta rassolnik Žingsnis 1
Bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite. Perlines kruopas gerai nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 40 minučių išbrinkti. Kruopas užvirinkite ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite pirmąjį vandenį ir vėl užpilkite perlines kruopas šaltu vandeniu.

Žingsnis 2

Dieta rassolnik Žingsnis 2
Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol iškeps. Sudėkite supjaustytas bulves ir prieskonius: lauro lapą, žirnelius, druską.

Žingsnis 3

Dieta rassolnik Žingsnis 3
Kai tik bulvės išverda, į puodą perkelkite pakepintus svogūnus ir morkas. Užvirkite.

Žingsnis 4

Dieta rassolnik Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais. Agurkus į sriubą sudėkite, kai bus paruoštos kitos daržovės, nes priešingu atveju agurkų rūgštingumas neleis jiems išvirti. Užvirkite iki virimo pabaigos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos, rassolnik, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, sala, pietūs, morkų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, rassolnik su perlu, sriubos su perlu, sriubos su perlu, sriubos su marinuotais agurkais, sriubos su pomidorų pasta, rassolnik su marinuotais agurkais

Kategorijos