Publikavimo data: 2025-08-20
Dieta rassolnik
"Rassolnik" - tai tradicinė rusų virtuvės sriuba su perlinėmis kruopomis ir marinuotais agurkais. Šiame recepte siūlome paruošti dietinę sriubos versiją, kuri tinka iškrovos dienoms. Sriuba gaunasi soti, tiršta, bet lengva. O dėl perlinių kruopų ji bus naudinga skrandžio ligomis sergantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite. Perlines kruopas gerai nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 40 minučių išbrinkti. Kruopas užvirinkite ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite pirmąjį vandenį ir vėl užpilkite perlines kruopas šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol iškeps. Sudėkite supjaustytas bulves ir prieskonius: lauro lapą, žirnelius, druską.
Žingsnis 3
Kai tik bulvės išverda, į puodą perkelkite pakepintus svogūnus ir morkas. Užvirkite.
Žingsnis 4
Marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais. Agurkus į sriubą sudėkite, kai bus paruoštos kitos daržovės, nes priešingu atveju agurkų rūgštingumas neleis jiems išvirti. Užvirkite iki virimo pabaigos.
Kategorijos