Publikavimo data: 2024-02-04
Rassolnik su perlova ir vištiena receptas
Gogolio laikais rassolnik taip pat buvo vadinamas pyragas iš vištienos, grikių, kiaušinių ir sūrymo. Ir dabar tai viena populiariausių rusų virtuvės sriubų. Papasakosime apie jos ruošimo niuansus, kad ji išeitų soti ir sotūs.
Žingsnis 1
Perlines kruopas nuplaukite ir palikite šaltame vandenyje per naktį. Nuplaukite ir nulupkite daržoves, išimkite agurkus iš sūrymo ir užvirinkite vandenį.
Žingsnis 2
Vištienos šlauneles sudėkite į verdantį vandenį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 20 minučių, retkarčiais nugriebdami putas.
Žingsnis 3
Paruoštas kruopas 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje, tada perliekite šaltu vandeniu ir sudėkite į vištienos sultinį.
Žingsnis 4
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir morką, lengvai pakepinkite ir suberkite į sultinį.
Žingsnis 5
Marinuotus agurkus ir bulves supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į sultinį ir virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Likus 5 minutėms iki sriubos virimo pabaigos, supilkite į sriubą sūrymą, įberkite druskos, lauro lapų ir pipirų. sūrymo sriubos skonis bus dar intensyvesnis, jei naudosite marinuotus statinės agurkus. norėdami sustiprinti sriubos skonį, įdėkite į ją mėsos sultinio kubelį.
Žingsnis 6
Sriubą patiekite su grietine ir smulkintais žalumynais.
Kategorijos