Publikavimo data: 2024-03-31
Rassolnik
"Rassolnik" - tai sriuba visai šeimai kasdienėje mityboje. Pagal klasikinį receptą rassolnik yra liesas, bet gana sotus patiekalas, pasižymintis ryškiu skoniu ir sodriu aromatu. Rassolnik, kaip plunksninis patiekalas, idealiai tinka pietums, pagal skonį gali būti patiekiamas su skrebučiais arba grietine. Sriuba yra lengvai virškinama, turi gana mažai kalorijų ir neįprastą, aštrų skonį.
Žingsnis 1
Išmirkytą perlovką sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Iš anksto išmirkytiems pipirų grūdeliams virti reikia mažiau laiko.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūnus ir morkas. Kepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į svogūnus ir morkas sudėkite smulkintą česnaką ir pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 3-5 min.
Žingsnis 5
Įberkite druskos, pipirų ir paprikos, gerai išmaišykite, po 2-3 min. nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 6
Į virtas perlines bulvytes supilkite sūrymą be acto, tada sudėkite virtą keptą mėsą su pomidorų pasta. Virkite ant silpnos ugnies 7-10 min. Į sriubą sudėkite smulkintus marinuotus agurkus, virkite dar 4-5min.
Kategorijos