Rassolnik pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Rassolnik

"Rassolnik" - tai sriuba visai šeimai kasdienėje mityboje. Pagal klasikinį receptą rassolnik yra liesas, bet gana sotus patiekalas, pasižymintis ryškiu skoniu ir sodriu aromatu. Rassolnik, kaip plunksninis patiekalas, idealiai tinka pietums, pagal skonį gali būti patiekiamas su skrebučiais arba grietine. Sriuba yra lengvai virškinama, turi gana mažai kalorijų ir neįprastą, aštrų skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rassolnik Žingsnis 1
Išmirkytą perlovką sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies. Iš anksto išmirkytiems pipirų grūdeliams virti reikia mažiau laiko.

Žingsnis 2

Rassolnik Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Rassolnik Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūnus ir morkas. Kepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Rassolnik Žingsnis 4
Į svogūnus ir morkas sudėkite smulkintą česnaką ir pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 3-5 min.

Žingsnis 5

Rassolnik Žingsnis 5
Įberkite druskos, pipirų ir paprikos, gerai išmaišykite, po 2-3 min. nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 6

Rassolnik Žingsnis 6
Į virtas perlines bulvytes supilkite sūrymą be acto, tada sudėkite virtą keptą mėsą su pomidorų pasta. Virkite ant silpnos ugnies 7-10 min. Į sriubą sudėkite smulkintus marinuotus agurkus, virkite dar 4-5min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos