Publikavimo data: 2024-03-31
Rassolnik sriuba
Rassolnik yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kuriam jau daugiau nei 500 metų! Pabandykite pasigaminti gardų rassolnik su jautiena, marinuotais agurkais, pomidorais ir raudonaisiais pipirais. Kaip daržovių sriubos sudedamąją dalį geriausia naudoti raugintus (rūgščius) agurkus. Ingredientų kiekis apskaičiuotas maždaug 6 porcijoms sriubos.
Žingsnis 1
Jautieną virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada mėsą sudėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite batonais. Jautienos sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir agurkus stambia tarka.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite kubeliais, o svogūnus - griežinėliais.
Žingsnis 4
Paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies, kol daržovės bus pusiau išvirusios. Tuomet sudėkite pomidorus ir paprikas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Sudėkite mėsą ir bulves į puodą su jautienos sultiniu. Užvirkite ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Į puodą sudėkite keptuvės turinį, marinuotus agurkus, lauro lapą ir juodųjų pipirų dribsnius. Pagal skonį pasūdykite sriubą ir virkite dar 20 minučių. Dėdami druskos į patiekalą, atsižvelkite į tai, kad sriuboje jau yra marinuotų agurkų ir sūrymo.
Žingsnis 8
Nuimkite sriubą nuo ugnies ir pagal skonį įberkite smulkiai supjaustytų žolelių. Leiskite sriubai susigerti ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos