Rassolnik sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Rassolnik sriuba

Rassolnik yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas, kuriam jau daugiau nei 500 metų! Pabandykite pasigaminti gardų rassolnik su jautiena, marinuotais agurkais, pomidorais ir raudonaisiais pipirais. Kaip daržovių sriubos sudedamąją dalį geriausia naudoti raugintus (rūgščius) agurkus. Ingredientų kiekis apskaičiuotas maždaug 6 porcijoms sriubos.
Gaminimo laikas
145 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
34 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Rassolnik sriuba Žingsnis 1
Jautieną virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada mėsą sudėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite batonais. Jautienos sultinį perkoškite.

Žingsnis 2

Rassolnik sriuba Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir agurkus stambia tarka.

Žingsnis 3

Rassolnik sriuba Žingsnis 3
Bulves supjaustykite kubeliais, o svogūnus - griežinėliais.

Žingsnis 4

Rassolnik sriuba Žingsnis 4
Paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 5

Rassolnik sriuba Žingsnis 5
Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies, kol daržovės bus pusiau išvirusios. Tuomet sudėkite pomidorus ir paprikas ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 6

Rassolnik sriuba Žingsnis 6
Sudėkite mėsą ir bulves į puodą su jautienos sultiniu. Užvirkite ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 7

Rassolnik sriuba Žingsnis 7
Į puodą sudėkite keptuvės turinį, marinuotus agurkus, lauro lapą ir juodųjų pipirų dribsnius. Pagal skonį pasūdykite sriubą ir virkite dar 20 minučių. Dėdami druskos į patiekalą, atsižvelkite į tai, kad sriuboje jau yra marinuotų agurkų ir sūrymo.

Žingsnis 8

Rassolnik sriuba Žingsnis 8
Nuimkite sriubą nuo ugnies ir pagal skonį įberkite smulkiai supjaustytų žolelių. Leiskite sriubai susigerti ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos