Publikavimo data: 2024-05-25
Dietinė burokėlių sriuba
Jei mėgstate lengvas gavėnios sriubas, būtinai peržiūrėkite šį dietinės burokėlių sriubos receptą. Burokėlių sriuba yra tradicinė slavų virtuvės sriuba. Dažniausiai šis patiekalas ruošiamas Lietuvoje, Ukrainoje, Baltarusijoje ir Rusijoje. Sriuba ruošiama burokėlių sultinio, virtų ir šviežių daržovių bei žolelių pagrindu. Ypatingo aštrumo patiekalui suteikia actas, kurį, jei norite, galite pakeisti citrinos sultimis. Burokėlių sriubą patiekite šaltą, su grietine arba majonezu.
Žingsnis 1
Bulves, paprikas ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite morkas ir svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką, smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną.
Žingsnis 4
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite svogūnų, morkų, česnakų, paprikų ir pomidorų mišrainę. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies daržoves kepkite 3-5 min.
Žingsnis 6
Burokėlius 30-35 minutes virkite vandenyje su actu.
Žingsnis 7
Į sriubą sudėkite keptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 8
Išjunkite sriubą ir sudėkite susmulkintus žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 9
Sriubą išpilstykite į lėkštes, atvėsinkite ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos