Publikavimo data: 2024-04-14
Dietinė lazanija
Dietinės lazanijos receptas šiek tiek skiriasi nuo klasikinės versijos. Vietoj lazanijos lakštų naudojamas pitos pagrindas. Pageidautina rinktis armėnišką pitą, virtą be mielių. Kad gaminys būtų dietinis, rinkitės vištienos faršą. Ją geriau vartoti atšaldytą. Ji turi būti vienalytės spalvos, šviežia, blizgančiu paviršiumi ir malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę. Sudėkite grybus. Troškinkite, kol išgaruos grybų skystis. Tada sudėkite svogūnus ir morkas. Daržoves troškinkite 7-10 minučių, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite faršą ir sumaišykite su daržovėmis. Perkelkite daržoves ir grybus į dubenį. Sudėkite maltą mėsą į keptuvę ir kepkite, kol mėsa pabals. Tada sudėkite daržoves ir grybus, pomidorų pastą. Troškinkite 2-3 minutes po uždaru dangčiu.
Žingsnis 3
Sudėkite lazaniją ir iškepkite. Supjaustykite pitą pagal kepimo indo dydį. Pirmiausia į jį sudėkite pitą, tada faršą su malta mėsa ir pabarstykite sūriu. Procedūrą kartokite tol, kol baigsis maistas. Lazaniją užpilkite grietinėle ir viršų apibarstykite sūriu. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos