Dietinė šurpa su veršiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Dietinė šurpa su veršiena

Šurpa yra mėgstamiausias ir labiausiai paplitęs patiekalas Rytuose. Nuo kitų sriubų ji skiriasi tiršta, sodria konsistencija. Klasikinė šurpa gaminama iš avienos, tačiau veršienos patiekalas yra lengvas, švelnus ir skanus. Virimui naudojama nugarinė, šonkauliukų arba šlaunelių mėsa.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Dietinė šurpa su veršiena Žingsnis 1
Pastatykite katilą ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek įkaitinkite. Sudėkite į katilą supjaustytą mėsą ir kepkite 10 minučių, kol paruduos, retkarčiais pamaišydami mentele.

Žingsnis 2

Dietinė šurpa su veršiena Žingsnis 2
Į apkeptą veršieną sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Į kepsnį įpilkite 300 ml vandens ir 30 min. troškinkite po dangčiu, kol skystis išgaruos. Į katilą sudėkite saldžiąją papriką, pomidorus, česnaką, pomidorų pastą, cukrų, išmaišykite ir maišydami kepkite su mėsa dar 5 min.

Žingsnis 3

Dietinė šurpa su veršiena Žingsnis 3
Sudėkite bulves ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų visas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įberkite žiros. Šurpai užvirus, uždenkite katilą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 minučių, kol išvirs. Virkite ant silpnos ugnies, kad daržovės išvirtų palaipsniui, perduodamos sultiniui visą savo skonį. Kuo ilgiau šurpa verdama, tuo ji bus skanesnė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, sultiniai, antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, šurpa, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su pomidorais, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos