Publikavimo data: 2024-10-13
Dietinė šurpa su veršiena
Šurpa yra mėgstamiausias ir labiausiai paplitęs patiekalas Rytuose. Nuo kitų sriubų ji skiriasi tiršta, sodria konsistencija. Klasikinė šurpa gaminama iš avienos, tačiau veršienos patiekalas yra lengvas, švelnus ir skanus. Virimui naudojama nugarinė, šonkauliukų arba šlaunelių mėsa.
Žingsnis 1
Pastatykite katilą ant ugnies, supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek įkaitinkite. Sudėkite į katilą supjaustytą mėsą ir kepkite 10 minučių, kol paruduos, retkarčiais pamaišydami mentele.
Žingsnis 2
Į apkeptą veršieną sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Į kepsnį įpilkite 300 ml vandens ir 30 min. troškinkite po dangčiu, kol skystis išgaruos. Į katilą sudėkite saldžiąją papriką, pomidorus, česnaką, pomidorų pastą, cukrų, išmaišykite ir maišydami kepkite su mėsa dar 5 min.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų visas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įberkite žiros. Šurpai užvirus, uždenkite katilą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 minučių, kol išvirs. Virkite ant silpnos ugnies, kad daržovės išvirtų palaipsniui, perduodamos sultiniui visą savo skonį. Kuo ilgiau šurpa verdama, tuo ji bus skanesnė.
Kategorijos