Dietinė vištienos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Dietinė vištienos filė

Krūtinėlės filė yra sveikiausia vištienos dalis, kurią mitybos specialistai rekomenduoja valgyti. Vištienos filė yra labai naudinga: joje yra daug baltymų ir aminorūgščių, taip pat fosforo, kobalto magnio, cinko ir B grupės vitaminų. Iš vištienos filė labai lengva paruošti skanų ir sveiką patiekalą. Marinuokite vištieną kefyre ir iškepkite orkaitėje. O jei filė paruošite garuose, ji taps dar sveikesnė. Prie vištienos pridėkite daržovių arba virtų ryžių ir sveika vakarienė paruošta.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dietinė vištienos filė Žingsnis 1
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai į dvi dalis. Kiekvieną filė pusę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika.

Žingsnis 2

Dietinė vištienos filė Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Sumaišykite kefyrą ir trintą česnaką.

Žingsnis 3

Dietinė vištienos filė Žingsnis 3
Sudėkite vištieną į gilų dubenį, užpilkite kefyru ir česnakais ir palikite marinuotis 10-15 minučių.

Žingsnis 4

Dietinė vištienos filė Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite folija, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite vištienos filė. Pašaukite vištieną į orkaitę ir kepkite 15-20 min. 200 °C temperatūroje. Paruoštą vištieną papuoškite smulkiai supjaustytomis žaliųjų svogūnų plunksnomis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos