Publikavimo data: 2024-04-09
Dietinė vištienos filė
Krūtinėlės filė yra sveikiausia vištienos dalis, kurią mitybos specialistai rekomenduoja valgyti. Vištienos filė yra labai naudinga: joje yra daug baltymų ir aminorūgščių, taip pat fosforo, kobalto magnio, cinko ir B grupės vitaminų. Iš vištienos filė labai lengva paruošti skanų ir sveiką patiekalą. Marinuokite vištieną kefyre ir iškepkite orkaitėje. O jei filė paruošite garuose, ji taps dar sveikesnė. Prie vištienos pridėkite daržovių arba virtų ryžių ir sveika vakarienė paruošta.
Žingsnis 1
Vištienos filė perpjaukite horizontaliai išilgai į dvi dalis. Kiekvieną filė pusę pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika.
Žingsnis 2
Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba išspauskite per presą. Sumaišykite kefyrą ir trintą česnaką.
Žingsnis 3
Sudėkite vištieną į gilų dubenį, užpilkite kefyru ir česnakais ir palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite folija, patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite vištienos filė. Pašaukite vištieną į orkaitę ir kepkite 15-20 min. 200 °C temperatūroje. Paruoštą vištieną papuoškite smulkiai supjaustytomis žaliųjų svogūnų plunksnomis. Gero apetito!
Kategorijos