Publikavimo data: 2024-05-20
Dietinės įdarytos cukinijos
Įdomu tai, kad cukinijos kaip rūšis Italijoje buvo išvestos tik XIX amžiuje, o jų įdaras išrastas dar vėliau. Taigi įdarytos cukinijos yra palyginti jaunas, bet ne mažiau skanus patiekalas. Yra daugybė receptų, kuriuose naudojami įvairūs ingredientai. Dažnai daržovės įdarytos mėsa: jautiena, kiauliena, vištiena. Tačiau dietiškiausia bus kalakutiena. Įdarytos cukinijos pp orkaitėje būna labai minkštos ir sveikos. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi dietos.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Nupjaukite cukinijų kojeles ir supjaustykite 2-3 cm storio apskritimais. Iš kiekvieno apskritimo šaukštu išimkite minkštimą ir sėklas, palikdami dugną ir sieneles. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorą.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Dubenyje išplakite kiaušinį su druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kiaušinių masę sumaišykite su malta mėsa, smulkintais svogūnais ir pomidorais ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite cukinijas. Sudėkite cukinijų puodelius ant kepimo skardos arba į kepimo indą, išklotą folija. Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 35-40 minučių, kol iškeps.
Kategorijos