Dietinės morkų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Dietinės morkų salotos

Salotos su morkomis, žaliaisiais pomidorais ir paprikomis su aštriu acto ir augalinio aliejaus padažu - idealus patiekalas iškrovos dienoms. Saulėgrąžų aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, kad jis būtų naudingesnis. Žalieji pomidorai padeda mažinti svorį, palaiko imunitetą ir didina hemoglobino kiekį. Ši daržovė taip pat didina bendrą organizmo tonusą ir gerina nuotaiką. Nenaudokite tamsios smaragdo spalvos pomidorų - juose yra daug solanino.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Dietinės morkų salotos Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų su actu, cukrumi ir druska.

Žingsnis 2

Dietinės morkų salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, o paprikas ir morkas - plonais griežinėliais. Susmulkinkite krapus ir petražoles. Sutrinkite česnaką plokščiąja peilio puse.

Žingsnis 3

Dietinės morkų salotos Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite pjaustytus pomidorus, paprikas, morkas, krapus, petražoles ir smulkintą česnaką. Sumaišykite su padažu ir dar kartą gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos