Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su aisbergais.
Lengvas daržovių salotas iš Aisbergo lapų su grūdinėmis garstyčiomis lengvai paruoš net ir pradedančioji šeimininkė. Pridėjus varškės, jos tampa maistingesnės ir sotesnės. Daržovės suteiks salotoms gaivumo. Skirtingai nei įprastose garstyčiose, grūdinėse garstyčiose, pavyzdžiui, Dižono garstyčiose, yra garstyčių aliejaus, kuris sušvelnina aštrų skonį ir yra naudingas organizmui.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Aisbergo salotas suplėšykite rankomis į vidutinio dydžio gabalėlius. Agurką ir pomidorą supjaustykite pusžiedžiais. Papriką supjaustykite žiedais, o svogūną - pirštais. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, aliejų ir citrinos sultis. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas sluoksniais. Ant dubens dugno dėkite ledkalnių. Tada sudėkite agurkus ir pomidorus. Trečiuoju sluoksniu sudėkite saldžiąją papriką, tada svogūnus. Ant viršaus pabarstykite grūdėtos varškės ir užpilkite padažu. Pagardinkite pipirais, druska ir pabarstykite žolelėmis.
Kategorijos