Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su kukurūzais
Sovietmečiu kukurūzai ne veltui buvo vadinami laukų karaliene. Buvo net plakatas su tokiu užrašu: "Kukurūzai - tai mėsa, taukai, sviestas ir pienas". Reguliarus grūdų vartojimas mažina insulto, širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto riziką. Norėdami būti sveiki, būtinai įtraukite juos į savo racioną. Paruoškite dietines salotas su kukurūzais pietums, vakarienei ar užkandžiui. Recepte kukurūzai yra virti, tačiau galite vartoti ir konservuotą produktą. Jis išsaugo visas naudingąsias medžiagas.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite kukurūzais. Sudėkite kukurūzus į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite. Virkite 20 minučių ant vidutinės ugnies. Likus 5 minutėms iki kukurūzų virimo pabaigos, įberkite druskos. Išjunkite ugnį. Po to dar 15 minučių palaikykite kukurūzus karštame vandenyje. Nusausinkite ir atskirkite grūdus.
Žingsnis 2
Paruoškite dietines salotas su kukurūzais. Į dubenį sudėkite virtus kukurūzus. Sudėkite pomidorus, paprikas ir žoleles. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Supilkite linų sėmenų aliejų ir išmaišykite.
Kategorijos