Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su pomidorais
Dietinės salotos su pomidorais ir krevetėmis yra lengvas ir mažai kalorijų turintis patiekalas. Jis pasižymi paprasta sudėtimi, o jame esančių ingredientų galima laisvai nusipirkti prekybos centruose bet kuriuo metų laiku. Neįprastas padažas iš alyvuogių aliejaus, sojų padažo ir baltojo vyno suteikia salotoms ypatingo pikantiškumo. Salotų paruošimas neužima daug laiko ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Krevetes išvirkite iš anksto pasūdytame vandenyje. Jei turite virtą šaldytą produktą, krevetes užtenka porai minučių užpilti verdančiu vandeniu. Išvirtas jūros gėrybes atvėsinkite, nulupkite ir užpilkite šaukštu citrinos sulčių bei sojų padažo. Pomidorus perpjaukite per pusę. Rankomis suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į lėkštę sudėkite salotų lapus. Padažui paruošti sumaišykite alyvuogių aliejų, sausą vyną, likusias citrinos sultis ir sojų padažą. Nusausinkite krevetes ir sudėkite jas į salotų lėkštę. Ant viršaus sudėkite pomidorus. Pabarstykite druska ir pipirais ir apšlakstykite padažu.
Kategorijos