Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės salotos su šparaginėmis pupelėmis
Vitaminines pupelių salotas galėsite patiekti vos per 15 minučių. Pupelių nereikia ilgai virti, kad jos neprarastų naudingųjų savybių ir skonio. Šaldytą produktą prieš gaminant reikėtų atitirpinti, antraip jis bus ruošiamas ilgiau, o tai turės įtakos skoniui. Rinkdamiesi šaldytas pupeles, apčiuopkite pakuotę - joje neturi būti ledo gabalėlių. Jei pupeles perkate pagal svorį, įsitikinkite, kad ant ankščių nėra dėmių ar kenkėjų pėdsakų.
Žingsnis 1
Išvirkite pupeles. Sudėkite pupeles į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 3 minutes. Išmeskite į sietelį ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir česnakus. Pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų su vyno actu, cukrumi, pipirais ir druska.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Į dubenį sudėkite pupeles, pomidorus, česnakus ir žoleles. Pagardinkite druska ir užpilkite padažu. Išmaišykite.
Kategorijos