Publikavimo data: 2024-01-17
Dietiniai chačapuri su varške receptas
Atrodo, kad chačapuri nėra vietos ant dietinio stalo. Tačiau Adžarijos dietinis chačapuri su orkaitėje virta varške nepakenks jūsų figūrai ir sveikam kūnui. Sūrį rinkitės pagal savo skonį. Kadangi varškė gali būti ne tik skirtingo riebumo, bet ir skirtingo drėgnumo, nurodyti miltų kiekį nėra lengva - sutelkite dėmesį į konsistenciją. Tešla turi gerai išlaikyti formą.
Žingsnis 1
Patogiai sudėkite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Atskirkite 1 kiaušinį į baltymą ir trynį: sudaužykite jį virš dubens ir supilkite trynį iš vieno lukšto į kitą. Tokiu būdu baltymas pats nutekės tiesiai į indą. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui. Pasiruoškite teptuką tešlai sutepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinio baltymą, kepimo miltelius ir druską. Palaipsniui supilkite miltus. Išmaišykite, kad susidarytų gumuliukas. Užminkykite tešlą. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir iš tešlos suformuokite laivelį. Valties kraštus patepkite kiaušinio tryniu. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Sumaišykite tarkuotą sūrį ir varškę.
Žingsnis 4
Sudėkite įdarą į khachapuri. Užtepkite sūrio ir varškės įdarą, o centre kiaušinio šaukštu padarykite įdubimą. Dėkite tešlą į orkaitę dar 10 minučių. Kai sūris išsilydys, į vidurį įmuškite kiaušinį ir kepkite dar 5 min. Geriausia, kad kiaušinis iškeptų taip, kad baltymas susigertų, o trynys liktų žalias.
Žingsnis 5
Patiekite khachapuri. Išėmę laivelius iš orkaitės, jei norite, ant kiaušinio viršaus uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Chačapuri laiveliai paprastai valgomi rankomis, atlaužiant tešlos kraštą, šiuo gabalėliu sumaišant įdarą ir pamerkiant į jį trupinius. Dietiniai chačapuri niekuo nesiskiria nuo tradicinių chačapuri, jie valgomi taip pat.
Kategorijos