Diriguojantys koldūnai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Diriguojantys koldūnai.

Koldūnai iš miltų arba bulvių vadinami įvairiais pavadinimais beveik visose Europos virtuvėse. Italijoje jie vadinami gnocchi ir patiekiami su pomidorų padažu, Vokietijoje jie žinomi koldūnų pavadinimu ir gaminami pakankamai dideli ir apvalūs, o kaimyninėje Baltarusijoje koldūnai vadinami koldūnais ir gaminami iš bulvių, įdarytų lašiniais. Įdarui galima naudoti maltą mėsą, taip pat kietąjį sūrį, jei nenorite patiekalo apkrauti kalorijomis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
84 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Diriguojantys koldūnai. Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Pusę bulvių sudėkite į puodą, užpilkite 500 ml vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuo užvirimo. Tada nusunkite vandenį, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir sutrinkite bulves į kietą košę. Likusias žalias bulves sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į sietelį. Iš bulvių rankomis išspauskite sultis (sulčių neišpilkite) ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad bulvės nepatamsėtų.

Žingsnis 2

Diriguojantys koldūnai. Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su sūriu.

Žingsnis 3

Diriguojantys koldūnai. Žingsnis 3
Suformuokite cepelinus. Giliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, žalias tarkuotas bulves, bulvių sultis, 0,5 šaukštelio druskos ir maltų juodųjų pipirų. Suformuokite plokštainį, į jo vidurį dėkite tarkuoto sūrio ir žolelių įdaro ir užspauskite plokštainio kraštus, kad gautųsi didelis pailgas koldūnas. Kiekvieną koldūną pamirkykite krakmole.

Žingsnis 4

Diriguojantys koldūnai. Žingsnis 4
Išvirkite cepelinus. Į puodą supilkite 1,5 l vandens, įdėkite lauro lapą, juodųjų pipirų žirnelius, 1 šaukštelį druskos ir užvirinkite. Suformuotus cepelinus atsargiai nuleiskite į verdantį vandenį ir virkite 20 minučių, kol išplauks, retkarčiais pamaišydami, kad nepriliptų prie puodo dugno ir sienelių.

Žingsnis 5

Diriguojantys koldūnai. Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Šoninę supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir reguliariai maišydami kepkite svogūnus ir šoninę 7-10 minučių. Tada sudėkite grietinę, druską, išmaišykite, porą minučių troškinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos