Naminė dolma multivarke pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Naminė dolma multivarke

Dolma yra vertas kandidatas papuošti šventinį šeimos stalą. Šis tradicinis Azerbaidžano virtuvės patiekalas rado gerbėjų įvairiose pasaulio šalyse. Patiekalas yra sveikas, jame ryškiai ir neįprastai dera pažįstami ingredientai. Klasikinė dolma gaminama su jaunais vynuogių lapais, jie suteikia pikantiškumo skoniui ir neįprastos išvaizdos. Tačiau dėl to patiekalas visai netampa sezoniniu, nes lapus galima paruošti iš anksto.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė dolma multivarke Žingsnis 1
Išvirkite paruoštus ryžius. Pirmiausia užvirinkite pasūdytą vandenį, supilkite ryžius, išmaišykite, kad grūdai nepriliptų prie dugno. Tada palaukite, kol vanduo vėl užvirs, sumažinkite ugnį iki minimumo ir puodą uždenkite dangčiu. Virkite, kol išvirs iki pusės. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, perkelkite į gilų dubenį, suberkite kmynus, pipirus, druską ir išmaišykite. Palikite kelioms minutėms, tada sudėkite maltą mėsą ir ryžius.

Žingsnis 2

Naminė dolma multivarke Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinius ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Rankomis gerai išmaišykite faršą, jis turi būti vientisas ir elastingas. Nuo vynuogių lapų pašalinkite kotelius, kruopščiai juos nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lapai taptų minkšti ir elastingi, Į kiekvieno lapo vidurį dėkite po šaukštą faršo ir suformuokite vokelius. Juos galite padaryti bet kokios norimos formos.

Žingsnis 3

Naminė dolma multivarke Žingsnis 3
Uždenkite multicookerio dugną vynuogių lapais. Ant lapų sudėkite vokus su malta mėsa. Kai jie visi bus sudėti, pabarstykite kubeliais supjaustyta paprika. Užpilkite pomidorų pastos, druskos ir sultinio mišiniu. Uždarykite multicookerio dangtį ir palikite troškintis 60 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos