Dolma su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Dolma su bulvėmis

Yra daugybė dolmos rūšių. Įvairių pasaulio šalių gyventojai šį patiekalą pamėgo dėl grūdų ir mėsos derinio, suvynioto į vynuogių arba kopūstų lapus. Sunku rasti šeimininkę, kuri niekada nebūtų gaminusi puikios dolmos arba įdaryto kopūsto. Šį patiekalą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dolma su bulvėmis Žingsnis 1
Į maltą mėsą suberkite virtus ryžius, susmulkintą svogūną ir 100 ml atvėsinto virinto vandens. Įberkite druskos ir pipirų (rekomenduojame naudoti pipirų mišinį). Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Dolma su bulvėmis Žingsnis 2
Nuluptas bulves perpjaukite pusiau ir išpjaukite vidurį. Šonų storis turėtų būti 3-5 mm. Tada bulvių puseles iki aukso spalvos apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Leiskite bulvėms atvėsti.

Žingsnis 3

Dolma su bulvėmis Žingsnis 3
Iškeptas bulvių puseles pripildykite maltos mėsos ir sudėkite į kepimo indą su saulėgrąžų aliejumi. Įdarytas bulves užpilkite pomidorų padažu. Supjaustykite saldžiąją papriką ir pomidorus griežinėliais.

Žingsnis 4

Dolma su bulvėmis Žingsnis 4
Bulves pabarstykite smulkintomis daržovėmis (paprikomis ir pomidorais). Indą uždenkite folija ir kepkite 30-40 min. 180° orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos