Publikavimo data: 2024-05-25
Dolma su bulvėmis
Yra daugybė dolmos rūšių. Įvairių pasaulio šalių gyventojai šį patiekalą pamėgo dėl grūdų ir mėsos derinio, suvynioto į vynuogių arba kopūstų lapus. Sunku rasti šeimininkę, kuri niekada nebūtų gaminusi puikios dolmos arba įdaryto kopūsto. Šį patiekalą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą suberkite virtus ryžius, susmulkintą svogūną ir 100 ml atvėsinto virinto vandens. Įberkite druskos ir pipirų (rekomenduojame naudoti pipirų mišinį). Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves perpjaukite pusiau ir išpjaukite vidurį. Šonų storis turėtų būti 3-5 mm. Tada bulvių puseles iki aukso spalvos apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Leiskite bulvėms atvėsti.
Žingsnis 3
Iškeptas bulvių puseles pripildykite maltos mėsos ir sudėkite į kepimo indą su saulėgrąžų aliejumi. Įdarytas bulves užpilkite pomidorų padažu. Supjaustykite saldžiąją papriką ir pomidorus griežinėliais.
Žingsnis 4
Bulves pabarstykite smulkintomis daržovėmis (paprikomis ir pomidorais). Indą uždenkite folija ir kepkite 30-40 min. 180° orkaitėje.
Kategorijos