Publikavimo data: 2024-06-13
Druskos pjaustymas
Kotletai su druska - tai paprasčiausias būdas paruošti skanią ir ant grotelių keptą mėsą. Nepaisant to, kad reikia nemažai druskos, mėsa nebus pernelyg sūri. Kepimui tinka bet kokia šviežia arba atšaldyta mėsa. Jei renkatės kiaulieną, pirmenybę teikite gabalėliams be plėvių, venų ir riebalų pertekliaus. Geriausia, jei tai bus kumpis, nugarinė arba mentė. Žuvį galima kepti tokiu pat būdu.
Žingsnis 1
Paruoškite druskos mišinį. Druską supilkite į gilų dubenį, suberkite čiobrelius, raudonėlius ir juodųjų pipirų dribsnius. Išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 1-1,5 cm storio griežinėliais. Ją šiek tiek pamuškite virtuviniu plaktuvu.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Ant formos dugno užbarstykite 1/3 druskos mišinio, sudėkite kotletus ir ant viršaus užberkite likusią druską bei prieskonius. Suformuokite tarsi kalną ir šiek tiek prispauskite rankomis. Dėkite formą į orkaitę 1 valandai.
Žingsnis 4
Paruoškite kotletus patiekti. Iškepusius kotletus kurį laiką palikite druskos apvalkale. Tuomet peiliu jį praskleiskite ir išimkite kotletus.
Kategorijos