Publikavimo data: 2024-03-28
Dubenėlis su kuskusu, vištiena, grybais ir paprikomis
Rytuose šis patiekalas vadinamas "Budos dubeniu". Legenda byloja, kad Buda valgė iš mažo gilaus dubenėlio. Šį dubenėlį pripildavo paprasti praeiviai. Taigi Buda valgė paprasčiausią maistą. Europos šalyse šis patiekalas buvo vadinamas "Bowl", o tai reiškia "sriubos dubuo". Pagrindinė dubenėlio sąlyga - "visko po truputį". Šiandien gaminsime "Bowl" su kuskusu, vištiena, grybais ir paprikomis!
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje su pipirais ir druska.
Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir taip pat apkepkite su alyvuogių aliejumi, pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
Sudėkite paprikas ir keptą vištieną prie grybų. Grybus užpilkite sojų padažu ir šiek tiek patroškinkite.
Žingsnis 4
Kuskusą užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiu. Palikite 7-10 minučių, kad prisitrauktų. Išmaišykite kuskusą šakute ir pereikite prie kitų virimo etapų.
Žingsnis 5
Sudedamąsias dalis išdėliokite vieną po kitos. Pirmiausia paprikas, tada vištieną, grybus ir perpus perpjautus vyšninius pomidorus.
Žingsnis 6
Ant viršaus sudėkite kukurūzus.
Kategorijos