Dūminė vištiena ant grotelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Dūminė vištiena ant grotelių

Vištieną galima kepti tūkstančiais būdų keptuvėje ir orkaitėje, su įvairiausiais prieskoniais ir marinatais, visą arba supjaustytą. Tačiau nė vienas receptas neprilygsta vištienos kepimui ant grotelių. Taip apdorota mėsa ne tik būna skani ir sultinga, bet ir įgauna nepakartojamą dūmų skonį, būdingą tik ant anglių gaminamiems patiekalams.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dūminė vištiena ant grotelių Žingsnis 1
Perpjaukite vištieną išilgai krūtinėlės ir apverskite. Padėkite ant pjaustymo lentos oda į viršų ir lengvai papurtykite kočėlu arba plaktuku.

Žingsnis 2

Dūminė vištiena ant grotelių Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų, vištienos prieskonius, apynius, druską ir pipirus. Vištieną iš visų pusių aptepkite gautu mišiniu ir kruopščiai įtrinkite. Supjaustykite česnaką plonomis skiltelėmis, padarykite skerdenoje įpjovas ir į jas įkiškite česnakus. Padėkite vištieną į šaldytuvą marinuotis maždaug 2 valandoms.

Žingsnis 3

Dūminė vištiena ant grotelių Žingsnis 3
Marinuotą vištieną sudėkite ant grotelių ir padėkite ant kepsninės su įkaitusiomis anglimis, bet be atviros ugnies. Kas 5 minutes apverskite vištieną, kad ji tolygiai iškeptų iš visų pusių. Iš viso tai truks apie 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos