Publikavimo data: 2024-05-26
Dūminė vištiena ant grotelių
Vištieną galima kepti tūkstančiais būdų keptuvėje ir orkaitėje, su įvairiausiais prieskoniais ir marinatais, visą arba supjaustytą. Tačiau nė vienas receptas neprilygsta vištienos kepimui ant grotelių. Taip apdorota mėsa ne tik būna skani ir sultinga, bet ir įgauna nepakartojamą dūmų skonį, būdingą tik ant anglių gaminamiems patiekalams.
Žingsnis 1
Perpjaukite vištieną išilgai krūtinėlės ir apverskite. Padėkite ant pjaustymo lentos oda į viršų ir lengvai papurtykite kočėlu arba plaktuku.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame dubenyje sumaišykite aliejų, vištienos prieskonius, apynius, druską ir pipirus. Vištieną iš visų pusių aptepkite gautu mišiniu ir kruopščiai įtrinkite. Supjaustykite česnaką plonomis skiltelėmis, padarykite skerdenoje įpjovas ir į jas įkiškite česnakus. Padėkite vištieną į šaldytuvą marinuotis maždaug 2 valandoms.
Žingsnis 3
Marinuotą vištieną sudėkite ant grotelių ir padėkite ant kepsninės su įkaitusiomis anglimis, bet be atviros ugnies. Kas 5 minutes apverskite vištieną, kad ji tolygiai iškeptų iš visų pusių. Iš viso tai truks apie 20-25 minutes.
Kategorijos