Publikavimo data: 2024-06-08
Duonos džiūvėsėliuose kepta švelni kiauliena
Kiauliena, iškepta džiūvėsėliuose, būna minkšta viduje, o išorėje - su traškia, apetitą žadinančia plutele. Ji puikiai tiks šventiniam stalui, o jūsų šeima bus labai dėkinga už tokią vakarienę. Dėl nedidelio riebalų sluoksnio mėsa yra sultinga ir minkšta. Šį patiekalą galite patiekti su bet kokiu garnyru. Ypač gerai atrodo su šviežių daržovių salotomis. O dėl mažo riebalų ir didelio baltymų kiekio patiekalas tampa ne tik skanus, bet ir sveikas!
Žingsnis 1
Jei turite visą mėsos gabalą, supjaustykite jį 2-3 cm storio griežinėliais. Mėsos gabalėlius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite visus gabalėlius ant lentos. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir iš abiejų pusių pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 2
Du kiaušinius suplakite plaktuvu. Jų reikės. Kad džiūvėsėliai priliptų prie mėsos. Atskirame dubenyje pasiruoškite džiūvėsėlių, kad galėtumėte juose patogiai apvolioti kiaulienos gabalėlius. Kiekvieną mėsos gabalėlį pirmiausia panardinkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius.
Žingsnis 3
Kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių pirmiausia panardinkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius. Dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius ant tinkamo dydžio kepimo skardos. Kepkite kiaulieną 50 minučių 220 °C temperatūroje.
Kategorijos