Duonos džiūvėsėliuose kepta švelni kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Duonos džiūvėsėliuose kepta švelni kiauliena

Kiauliena, iškepta džiūvėsėliuose, būna minkšta viduje, o išorėje - su traškia, apetitą žadinančia plutele. Ji puikiai tiks šventiniam stalui, o jūsų šeima bus labai dėkinga už tokią vakarienę. Dėl nedidelio riebalų sluoksnio mėsa yra sultinga ir minkšta. Šį patiekalą galite patiekti su bet kokiu garnyru. Ypač gerai atrodo su šviežių daržovių salotomis. O dėl mažo riebalų ir didelio baltymų kiekio patiekalas tampa ne tik skanus, bet ir sveikas!
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
269 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duonos džiūvėsėliuose kepta švelni kiauliena Žingsnis 1
Jei turite visą mėsos gabalą, supjaustykite jį 2-3 cm storio griežinėliais. Mėsos gabalėlius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite visus gabalėlius ant lentos. Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir iš abiejų pusių pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Žingsnis 2

Duonos džiūvėsėliuose kepta švelni kiauliena Žingsnis 2
Du kiaušinius suplakite plaktuvu. Jų reikės. Kad džiūvėsėliai priliptų prie mėsos. Atskirame dubenyje pasiruoškite džiūvėsėlių, kad galėtumėte juose patogiai apvolioti kiaulienos gabalėlius. Kiekvieną mėsos gabalėlį pirmiausia panardinkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius.

Žingsnis 3

Duonos džiūvėsėliuose kepta švelni kiauliena Žingsnis 3
Kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių pirmiausia panardinkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius. Dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius ant tinkamo dydžio kepimo skardos. Kepkite kiaulieną 50 minučių 220 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos