Publikavimo data: 2024-04-05
Džiovinti pomidorai
Džiovinti pomidorai aliejuje yra tradicinis itališkas patiekalas. Jų galima ne tik nusipirkti parduotuvėje, bet ir pasigaminti namuose. Ir net paruošti juos žiemai. Patiekalui ruošti geriau rinktis slyvinius pomidorus. Iš nurodyto kiekio ingredientų gausite nedidelį užkandžių indelį. Jis puikiai dera su makaronais arba bulvių koše. Tokių pomidorų nauda nenuginčijama - juose yra daug kalio. Ir kiekviena šeimininkė gali juos išsikepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Sudėkite pomidorus į kepimo skardą pjautine puse į viršų. Į švarų ir sausą dubenį suberkite druską, čiobrelius, maltus pipirus, raudonėlį ir česnako miltelius. Išmaišykite, kad susimaišytų. Šiuo mišiniu apibarstykite kepimo skardoje esančius pomidorus. Dėkite skardą į orkaitę. Dureles palikite šiek tiek pravertas. Džiovinkite 6 valandas.
Žingsnis 2
Pomidorus sudėkite į stiklainį. Į tinkamą indą supilkite augalinį aliejų ir įdėkite jį į mikrobangų krosnelę 1 minutei, kad būtų karštas. Į stiklainį sudėkite česnako skilteles. Tada sandariai išdėliokite pomidorus. Užsukite arba sandariai užsukite dangtelį. Tokį preparatą laikykite kambario temperatūroje, o atidarę - šaldytuve.
Kategorijos