Žingsnis 1
Paruoškite džiovintus vyšninius pomidorus. Iš pomidorų pašalinkite minkštimą. Sudėkite pomidorus į puodą. Arbatą per sietelį perkoškite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Supilkite obuolių sidro actą ir dar kartą išmaišykite. Supilkite karštą sirupą ant pomidorų. Palikite visiškai atvėsti. Nusunkite sirupą atgal į puodą. Sirupą vėl pastatykite ant ugnies ir kaitinkite. Vėl užpilkite ant pomidorų. Šią procedūrą reikia pakartoti 4 kartus.
Žingsnis 2
Nusausinkite pomidorus. Išverskite pomidorus į sietelį arba durklą. Palaukite, kol išsiskirs skystis. Sudėkite pomidorus odele žemyn ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 90˚C. Dureles palikite praviras. Džiovinkite 5 valandas. Saldžiai džiovinti pomidorai turi būti panašūs į sultenes.