Džiovintos žolelės orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Džiovintos žolelės orkaitėje

Petražolės, krapai ir kalendros - vieni populiariausių rusiškų patiekalų priedų skoniui pagerinti. Dažnai parduotuvėse galima rasti daug paruoštų džiovintų variantų. Tačiau naudojamų žalumynų kiekis ir kokybė visada lieka nežinomi. Be to, pirktiniai variantai visada būna labai smulkių frakcijų, o tai turi įtakos suteikiamo skonio gilumui. Džiovintus žalumynus ruošiant namuose galima greitai gauti aukštos kokybės produktą.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
33 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Džiovintos žolelės orkaitėje Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos sudėkite nuplautas žolelių puokštes. Proporcingai susmulkinkite žalumynus, tačiau saugokitės, kad jie nebūtų per smulkūs.

Žingsnis 2

Džiovintos žolelės orkaitėje Žingsnis 2
Iškirpkite du kepimo skardos dydžio pergamento lakštus. Padėkite pirmąjį lakštą ir ant jo tolygiai paskleiskite žoleles. Uždenkite antruoju lakštu ir kepkite 240 minučių maždaug 45 °C temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paruošimai, daržovių paruošimai, konservavimas, mažai kalorijų, sala, cukinijų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų ajika, česnakų paruošimai

Kategorijos