Publikavimo data: 2025-08-19
Džiovintos žolelės orkaitėje
Petražolės, krapai ir kalendros - vieni populiariausių rusiškų patiekalų priedų skoniui pagerinti. Dažnai parduotuvėse galima rasti daug paruoštų džiovintų variantų. Tačiau naudojamų žalumynų kiekis ir kokybė visada lieka nežinomi. Be to, pirktiniai variantai visada būna labai smulkių frakcijų, o tai turi įtakos suteikiamo skonio gilumui. Džiovintus žalumynus ruošiant namuose galima greitai gauti aukštos kokybės produktą.
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos sudėkite nuplautas žolelių puokštes. Proporcingai susmulkinkite žalumynus, tačiau saugokitės, kad jie nebūtų per smulkūs.
Žingsnis 2
Iškirpkite du kepimo skardos dydžio pergamento lakštus. Padėkite pirmąjį lakštą ir ant jo tolygiai paskleiskite žoleles. Uždenkite antruoju lakštu ir kepkite 240 minučių maždaug 45 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos