Džiovintų grybų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Džiovintų grybų sriuba

Kiekviena šeimininkė turi savo receptą, kaip iš džiovintų grybų su bulvėmis išvirti klasikinę grybų sriubą. Vienos naudoja tik baltuosius grybus, kitos pirmenybę teikia pievagrybiams. Treti kaip priedą renkasi vermišelius, o ketvirti - palieka daržovių variantą. Bet kuriuo atveju tokią sriubą teisingiausia ruošti ant daržovių sultinio, nededant jokios mėsos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
48 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintų grybų sriuba Žingsnis 1
Išvirkite sriubą. Supilkite vandenį į puodą. Užvirkite. Sudėkite grybus ir avinžirnius. Palikite virti 30 minučių ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas. Po pusvalandžio į puodą sudėkite bulves ir morkų bei svogūnų kepsnius. Pasūdykite. Virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 30 minučių arba kol perlinė sriuba bus paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos