Publikavimo data: 2024-03-31
Džiovintų grybų sriuba
Kiekviena šeimininkė turi savo receptą, kaip iš džiovintų grybų su bulvėmis išvirti klasikinę grybų sriubą. Vienos naudoja tik baltuosius grybus, kitos pirmenybę teikia pievagrybiams. Treti kaip priedą renkasi vermišelius, o ketvirti - palieka daržovių variantą. Bet kuriuo atveju tokią sriubą teisingiausia ruošti ant daržovių sultinio, nededant jokios mėsos.
Žingsnis 1
Išvirkite sriubą. Supilkite vandenį į puodą. Užvirkite. Sudėkite grybus ir avinžirnius. Palikite virti 30 minučių ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas. Po pusvalandžio į puodą sudėkite bulves ir morkų bei svogūnų kepsnius. Pasūdykite. Virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 30 minučių arba kol perlinė sriuba bus paruošta.
Kategorijos