Džiovintų grybų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Džiovintų grybų sriuba

Kiekviena šeimininkė turi savo receptą, kaip iš džiovintų grybų su bulvėmis išvirti klasikinę grybų sriubą. Vienos naudoja tik baltuosius grybus, kitos pirmenybę teikia pievagrybiams. Treti kaip priedą renkasi vermišelius, o ketvirti - palieka daržovių variantą. Bet kuriuo atveju tokią sriubą teisingiausia ruošti ant daržovių sultinio, nededant jokios mėsos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
48 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Džiovintų grybų sriuba Žingsnis 1
Išvirkite sriubą. Supilkite vandenį į puodą. Užvirkite. Sudėkite grybus ir avinžirnius. Palikite virti 30 minučių ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus ir morkas. Po pusvalandžio į puodą sudėkite bulves ir morkų bei svogūnų kepsnius. Pasūdykite. Virkite sriubą ant silpnos ugnies apie 30 minučių arba kol perlinė sriuba bus paruošta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su grybais, sriubos, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žalumynų sezonas, bulvių sezonas, bulvių sezonas, voveraičių sezonas, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos