Publikavimo data: 2024-03-31
Džiovintų grybų sriuba su grietinėle
Džiovintų grybų sriuba su grietinėle, skirtingai nei įprasta grybų sriuba, yra subtilesnio skonio. Ją taip pat galima ruošti grybų tyrės pavidalu. Gaminant geriau naudoti 20 % riebumo grietinėlę. Tačiau, norėdami sumažinti patiekalo kaloringumą, galite vartoti mažiau riebų pieno produktą.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubą. Į verdantį vandenį sudėkite bulves, įberkite druskos ir palikite virti. Kol bulvės verda, įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, 8 min. pakepinkite morkas ir svogūnus. Smulkiai supjaustykite nuplautus grybus, sudėkite juos į keptuvę, troškinkite 20 minučių. Į keptuvę supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Į sriubą sudėkite kepsnius, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite po dangčiu 10 minučių.
Kategorijos