Publikavimo data: 2024-04-06
Džiovintų pievagrybių kreminė sriuba
Kreminė sriuba tradiciškai ruošiama iš šviežių grybų, tačiau jų ne visada turime po ranka. Tokiu atveju tinka kreminės sriubos iš džiovintų grybų receptas. Ji tokia pat kaip ir klasikinė, verdama iš grietinėlės, daržovių ir prieskonių, tik iš džiovintų grybų. Kreminė sriuba iš džiovintų pievagrybių bus tokio pat skonio ir aromato. Patiekalas bus sotesnis, jei bus gaminamas mėsos sultinio pagrindu.
Žingsnis 1
Išvirkite pagrindą. Į puodą supilkite sultinį. Sudėkite į jį grybus ir palikite 1 valandą. Po to puodą pastatykite ant ugnies. Į išvirusius grybus sudėkite bulves ir toliau virkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kreminę sriubą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite svogūną ir kepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite svogūnus į puodą su bulvėmis ir grybais, virkite 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Supilkite į keptuvę grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Sriubą suplakite trintuvu iki vientisos kreminės masės.
Kategorijos