Džiovintų pievagrybių kreminė sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Džiovintų pievagrybių kreminė sriuba

Kreminė sriuba tradiciškai ruošiama iš šviežių grybų, tačiau jų ne visada turime po ranka. Tokiu atveju tinka kreminės sriubos iš džiovintų grybų receptas. Ji tokia pat kaip ir klasikinė, verdama iš grietinėlės, daržovių ir prieskonių, tik iš džiovintų grybų. Kreminė sriuba iš džiovintų pievagrybių bus tokio pat skonio ir aromato. Patiekalas bus sotesnis, jei bus gaminamas mėsos sultinio pagrindu.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintų pievagrybių kreminė sriuba Žingsnis 1
Išvirkite pagrindą. Į puodą supilkite sultinį. Sudėkite į jį grybus ir palikite 1 valandą. Po to puodą pastatykite ant ugnies. Į išvirusius grybus sudėkite bulves ir toliau virkite.

Žingsnis 2

Džiovintų pievagrybių kreminė sriuba Žingsnis 2
Paruoškite kreminę sriubą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite svogūną ir kepkite keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite svogūnus į puodą su bulvėmis ir grybais, virkite 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Supilkite į keptuvę grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Sriubą suplakite trintuvu iki vientisos kreminės masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos