Publikavimo data: 2024-06-13
Elnienos kotletas
Elnienos kotletas - paprastas paruošti ir labai originalus Sibiro patiekalas, pasižymintis savitu skoniu. Šiaurinio elnio mėsa labai maloni ir švelni, joje gausu vitaminų ir mikroelementų. Kartu su bruknių padažu patiekalas įgauna nepakartojamą skonį. Rūgštūs uogų tonai mėsai suteikia pikantiško skonio. Troškinant elnienos mėsą, be bruknių, tinka dėti mėlynių, šilauogių, netgi rūgščių obuolių. Kiekvienas variantas bus skanus ir originalus.
Žingsnis 1
Marinuokite elnieną. Supjaustykite elnieną skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais, gerai išmuškite. Įtrinkite pipirais ir druska. Bruknes sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Uogas sutrinkite, atvėsinkite marinatą ir įpilkite baltojo vyno. Į marinatą sudėkite šernieną ir padėkite ją į šaldytuvą 1 dienai.
Žingsnis 2
Apkepkite ir iškepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite kotletus po 5 min. iš kiekvienos pusės ant vidutinio karščio grotelių. Sudėkite mėsą į kepimo indą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode sumaišykite bruknių padažą, baltąjį vyną, vandenį, sviestą, druską ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, gerai išmaišykite.
Kategorijos